Gir livsløpsvurdering (LCA) av de miljømessige konsekvensene av produktene dine!

Bærekraftig design

Analyser produkters miljøbelastning med SOLIDWORKS Sustainability.

SOLIDWORKS Sustainability bygger på verktøyene i Sustainability Xpress, og tilbyr flere funksjoner som for eksempel monteringsanalyse, vurdering av transportmetode og andre analytiske parametere som er aktuelle i produktets livssyklus.

Resultatene kan lagres for hver konfigurasjon, slik at du enkelt kan gjøre sammenlikninger. Effekten av ulike deler kan utheves innenfor en sammenstilling, slik at du hele tiden kan revurdere designets bærekraft.

SOLIDWORKS Sustainability måler ulike indikatorer under produktets livssyklus: Carbon footprint, totalt energiforbruk og påvirkningen av luft og vann. For hver av disse miljøindikatorene vises resultatene kontinuerlig i en sanntidsvurdering av nåværende verdier sammenliknet med din opprinnelige design.

Last ned produktark (PDF)

Tenk grønt - ta bevisste designvalg!

  • Finn riktig grønt materiale

SOLIDWORKS Sustainability gjør det enkelt å finne riktig materiale for en bestemt oppgave. Inntil nå har designere måttet vasse gjennom materialdatabaser med begrenset evne til å effektivt vurdere alternativer.

  • Sammenlign materialer

SOLIDWORKS Sustainability sammenlikner hvordan "like" materialer er i form av miljøpåvirkninger. Dette lar deg peile deg inn på dent mest miljøvennlige materialet for ditt spesifikke design.

  • Integrasjon med SOLIDWORKS 3D CAD

Du får SOLIDWORKS Sustainability direkte inn i SOLIDWORKS brukergrensesnitt, noe som gjør det til en naturlig del av arbeidsflyten. Dataene lagres automatisk i SOLIDWORKS-filen som en generell informasjon om designet. Så når du deler en modell, er miljøpåvirkningen også tilgjengelig for dine samarbeidspartnere.

  • GaBi database

SOLIDWORKS Sustainability bruker standarden Gabi LCA database fra PE International. Du kan laste ned oppdateringer etterhvert som de blir tilgjengelige, og selv be om nye LCA datasett for ditt materiale.

SOLIDWORKS Sustainability Xpress

SOLIDWORKS Sustainability Xpress er inkludetrt i alle SOLIDWORKS 3D CAD pakker - og er en forenklet versjon av SOLIDWORKS Sustainability.

Se video